Det blir en repris på bronsmatchen i EM för Sverige i maj månad. Tyskland gästar Växjö den 12 maj för en tuff landskamp.

Medan Sverige är klara för handbolls-VM 2025 i Kroatien, Norge och Danmark kommer många europeiska länder spela EM-kval om elva återstående platser till mästerskapet. Under samma landslagssamling kan därmed Sverige ta det lite lugnare, där man dock kommer att spela landskamp mot Tyskland under samma period.

– Tack vare det vi presterade på planen i januari har vi skaffat oss förutsättningar för att kunna träna mer tillsammans i stället för att spela kvalmatcher under våren. Många av spelarna har tuffa spelscheman och stora roller i sina klubblag i både de inhemska ligorna och Champions League och vi får här möjlighet att fokusera på sommarens stora mål som är OS, säger förbundskapten Glenn Solberg till Handbollslandslagets hemsida.

Den 12 maj väntar alltså Tyskland, som Sverige besegrade för att ta hem EM-bronset i januari månad. Träningslandskampen kommer att spelas i Växjö och hockeyarenan Vida Arena, där Sverige spelat landskamp tre gånger tidigare genom åren: 2013, 2015 och 2016.

– Det är fantastiskt att två av världens bästa landslag kommer att spela i Växjö. Det kommer att bli magiskt! Samtidigt som det kommer öka på det stora intresse som finns för handbollen såväl i Växjö som i hela regionen, säger ordföranden för den lokala klubben Växjö HF, Johan Andersson, till Handbollslandslagets hemsida.

Biljetterna till matchen släpps den 1 mars på handboll.ebiljett.nu.