Sveriges damlandslag kommer att inleda säsongen 2022/23 med landskamper mot Brasilien i Uppsala och Eskilstuna. Matcherna blir startskottet för nästa landslagssäsong som innehåller EM i höst.

Förra veckan så kvalificerade sig damlandslaget för EM 2022 i Slovenien, Nordmakedonien och Montenegro. Europamästerskapet spelas 4-20 november i år vilket är under starten av nästa landslagssäsong. Landslagets säsong är nu avslutad för den här gången och efter sommaren så sätts nästa landslagssäsong igång.

Nu meddelar Handbollslandslaget på sin hemsida att höstens första landslagssamling kommer att bli i Sverige, där Tomas Axnérs landslag ställs mot Brasilien i dubbla träningslandskamper.

Landskamperna kommer att spelas i Uppsala och Eskilstuna. Den första matchen spelas den 29 september i Uppsala och närmare bestämt IFU Arena. Ett par dagar senare så ställs Sverige mot Brasilien igen men denna gång i Eskilstuna och STIGA Sports Arena.

Uppsala HK står med som arrangörer för spektaklet i studentstaden medan Eskilstuna Guif arrangerar mötet i ”Smestan”. Enligt Handbollslandslaget så släpps biljetterna den 25 maj.

Spelschemat

Torsdag 29 september:
Sverige – Brasilien (IFU Arena, Uppsala)

Lördag 1 oktober:
Sverige – Brasilien (STIGA Sports Arena, Eskilstuna)