I april samlas Ligalandslaget för två landskamper i nederländska Almere mot Nederländernas A-landslag. Till dess har 15 spelare blivit uttagna av damlandslagets förbundskapten Tomas Axnér samt ligalandslagets Jesper Östlund.

Det blir en härlig april-månad för svensk damhandboll. Medan damlandslaget är samlade i Helsingborg för två landskamper mot Danmark så kommer Ligalandslaget att ställas inför en tuff uppgift. Många av de spelare som var på snudd till damlandslagets trupp mot Danmark kommer att utgöra en landslagstrupp som ställs mot Nederländernas A-landslag i två landskamper, ett Nederländerna som leds av svenske stjärntränaren Per Johansson.

– Vi möter deras A-landslag som håller världsklass och har valt att åka med ett starkt och rutinerat lag där alla utom Hanna Åhlén och Thea Stankewicz tidigare spelat A-landskamper. Totalt kommer vi med A-, liga- och U19-landslaget att ha över 50 spelare samlade den veckan, vilket är väldigt roligt, säger förbundskapten Tomas Axnér, som presenterade truppen, till Handbollslandslagets hemsida.

Ligalandslaget kommer att ledas av Jesper Östlund i vanlig ordning, även om Östlund tillsammans med nyss nämnde Axnér och Johanna Wiberg tog ut truppen tillsammans. Jesper Östlund kommer få med sig en häftig tillgång till sin ledarstab mot Nederländerna då Isabelle ”Bella” Gulldén kommer agera assisterande tränare. Även tidigare landslagsmålvakten Dan Beutler finns med under samlingen som just målvakstränare.

Spelschema

7 april: (Almere)
Nederländerna A – Ligalandslaget
19:00

8 april: (Almere)
Nederländerna A – Ligalandslaget
12:00

Truppen

Målvakter:
Martina Thörn, Odense
Rebecca Nilson, Tus Metzingen

Vänstersexor:
Linn Hansson, Önnereds HK
Clara Lerby, Lugi HF

Mittsexor:
Johanna Forsberg, IK Sävehof
Vilma Matthijs Holmberg, Thüringer
Emma Olsson, Borussia Dortmund*

Högersexor:
Matilda Forsberg, Skövde HF
Clara Petersson Bergsten, Skuru IK

Vänsternior:
Isabelle Andersson, H65 Höör
Charité Mumbongo, Viborg HK

Mittnior:
Thea Stankiewicz, Århus United
Hanna Åhlén, HBC Celles-sur-Belle

Högernior:
Moa Boqvist, Önnereds HK
Sara Johansson, Skara HF

*Ersätter Clara Monti Danielsson.