Ligalandslaget möter Polens motsvarighet och Norges rekruttlandslag i mars månad. Se truppen och spelschemat till landskamperna nedan.

Ett namnkunnigt och spännande ligalandslag reser till Polen i mitten av mars för landskamper mot Polens ligalandslag och Norges ligalandslag (rekruttlandslag). Till landskamperna har förbundskaptenen Dennis Sandberg och A-landslagets Glenn Solberg enats om en stark trupp.

– Vi har fantastiskt många duktiga spelare inom svensk handboll och många av de här spelarna har redan varit med herrlandslaget under mästerskap, landskamper eller samlingar och är med i konkurrensen till uttagningarna dit varje gång. Andra spelare har inte varit med så mycket i seniorlandslagssammanhang än, men är spelare som vi tror har en ljus framtid, säger förbundskapten Dennis Sandberg till Handbollslandslagets hemsida.

Emil Mellegård, Fabian Norsten och Isak Persson finns med bland de mest namnstarka spelarna tillsammans med mittsexan Felix Möller. Landskamperna spelas 16 och 17 mars i polska Gdansk. Lägret i Polen börjar 14 mars.

Spelschema

16 mars:
Polen – Sverige

17 mars:
Sverige–Norge

Truppen

Målvakter:
Fabian Norsten, Ålborg Håndbold
Oscar Sävinger, IK Sävehof
Marko Roganovic, Eskilstuna Guif

Vänstersex:
Emil Mellegård, HSG Wetzlar
Ludvig Lindeberg, Hammarby IF

Mittsex:
Felix Möller, IK Sävehof
Ludvig Jurmala Åström, IFK Kristianstad

Högersex:
Isak Persson, Bergischer HC
Hampus Olsson, HC Erlangen

Vänsternio:
Fredrik Olsson, Skanderborg Aarhus Håndbold
Jonathan Svensson, HC Erlangen

Mittnio:
Gustav Davidsson, Rhein-Neckar Löwen
Casper Käll, Fenix Toulouse HB
Ludvig Hallbäck, Bjerringbro/Silkeborg Håndbold

Högernio:
Andreas Lang, Sønderyske Håndbold
Edwin Aspenbäck, Hammarby IF