Det står klart att högernian Linus Persson säsong nu är över. Persson kommer behöva opereras under onsdagen och efter detta blir han borta i minst tre månader. Detta gör att drömmen om OS är borta för Linus Persson – Det känns skit att inte få slåss om en OS-plats, men för framtiden är det här det bästa, säger Persson i ett pressmeddelande

I VM som spelades i januari så Linus Persson en av Sveriges främsta målskyttar innan han tvingades avbryta VM till följd av hjärnskakningen han fick i matchen mot Slovakien. Persson fanns dock med i OS-kvalet som avgjordes i mars. Då var han en av spelarnas som var med och sköt Sverige till OS i Tokyo.

Men nu står det alltså klart att han missar OS. Det var i april som Persson skadade tummen, och även om han har kunnat spelat sedan dess så har det varit med smärtor. Nu står det även klart att Persson kommer tvingas till en operation i tummen. Något som gör att han blir borta från spel i minst tre månader.

– Det har varit ett svårt beslut. Jag hade kunnat chansa och operera efter OS, men då hade jag också vetat att jag skulle vara borta från klubblaget nästan hela hösten. Nu finns chansen att jag är tillbaka igen när ligaspelet startar till hösten, säger Linus Persson

Såhär säger förbundskaptenen Glenn Solberg efter han fick beskedet att Persson missar OS;

– Även om det är tråkigt både för oss och för honom att han inte kan vara aktuell för OS så tycker jag att han fattade rätt beslut och jag respekterar det till 100 procent.