Vänstersexan Lucas Pellas växte upp 5-10 minuter ifrån Tele2 Arena. I nästa vecka ska Pellas och landslagskamraterna inta scenen i Stockholm, något som blir extra häftigt för 27-åringen från Farsta Strand.
– Det kommer vara mycket känslor, och det får det lov att vara, säger Pellas till Handbolls-VM.nu.

Lucas Pellas blev bäste svenske målskytt i segern mot Island med 35-30. Vänstersexan spelade hela matchen och stod för åtta baljor när Sverige besegrade islänningarna inför 11 801 skrikande fans i Scandinavium och bärgade VM-kvartsfinal.

– En fantastisk upplevelse, en match som man kommer komma ihåg väldigt länge. En fantastisk kuliss, fantastisk publik. Idag har man kunnat landa och njuta lite av det, säger Pellas till Handbolls-VM.nu och fortsätter:

– Jag och (Jonathan) Carlsbogård sa det igår när vi skulle lägga oss och sova: “Shit, vilken stämning det var, vilken match”. Det säger ju allt när man ändå har spelat en del stora matcher i sin karriär och den här ligger verkligen högt upp stämningsmässigt.

Nådde det peaken publikmässigt?

– Som stockholmare får jag säga nej, det kommer bara bli bättre härifrån, säger Pellas med glimten i ögat.

Som stockholmare får Lucas Pellas en speciell upplevelse nästa vecka. Vänstersexan är uppväxt i Farsta Strand, bara något stopp med tunnelbanan från Tele2 Arena och Globen-området. Nu ska han och landslaget spela kvartsfinal nästa vecka inför (förhoppningsvis) 20 000 åskådare, bara 5-10 minuter från hans barndomshem.

– Jag tror inte att jag ska tänka för mycket på det än. Det är ju något som man har drömt hela livet, vi får ju väldigt sällan spela i Stockholm. Och att då få spela ett slutspel i VM på hemmaplan i den stad jag växt upp i och i den stad som gjort mig till den handbollsspelare jag är idag, det blir väldigt speciellt, säger Pellas och fortsätter:

– Det kommer att vara mycket känslor och det får det vara lov att vara också, då det är något man drömt om och tänkt på väldigt länge. Det blir helt fantastiskt. Vi får se hur det blir, magiskt troligtvis.

Lucas Pellas har BK Söder (idag GT Söder) som moderklubb men har spenderat stora delar av sin handbollskarriär som ung i Hammarby IF. Efter flytten till Lugi 2016 har dock inte vänstersexan fått återvända till Stockholm för handbollsspel så många gånger, framför allt inte med landslaget. Nu får fler delar av familjen chansen att se Pellas på hemmaplan i landslagströjan.

– Mycket av släkten kommer nog att komma, vilket är speciellt. Jag tror inte att så många av den stockholmssläkten har haft samma chans att komma innan eftersom vi med landslaget har spelat i Göteborg, Skåne och så där, av förklarliga skäl då intresset är störst där.

– Man har tänkt lite “kan vi inte spela någon gång i Stockholm” och nu får vi spela en tävlingsmatch på det sättet, det blir otroligt kul.

Innan det vankas kvartsfinal i Tele2 Arena på onsdag (motstånd ej klart) så ska Sverige besegra Portugal. En viktig match för att bibehålla momentum i turneringen, men också för att visa respekt mot publiken och de övriga lagen i gruppen.

– Det är viktigt. Framför allt att visa respekt mot oss själva. Vi vill inte göra en dålig match bara för att vi redan är klara. Vi vill behålla momentumet och det bra spelet vi har. Skulle vi gå in och göra en dålig match och inte ge 100 procent så ger det oss ingenting när vi går vidare i turneringen sen.

– Det blir en tuff match men vi kommer inte att gå in med 90 procent utan med full kraft. Vi vill bjuda publiken i Göteborg på en avslutning för de har gett oss så mycket, avslutar Pellas till Handbolls-VM.nu.