Danmarks Mads Mensah är kritisk mot upplägget inför semifinalerna, där Danmark innan Sveriges match inte vet var semifinalen ska spelas. Något han berättar för Handbolls-VM.nu i den mixade zonen på Tele2 Arena.

Danmark krossade Ungern med 17 mål och tog sin största slutspelsseger i herrlandslagets historia. Veteranen Mads Mensah fick sparsamt med speltid men var nöjd med kvartsfinalsegern efteråt.

– Vad ska man säga. Vi lyckas med allting idag och gör allt som vi har snackat om. Jag tycker att vi visar styrka men sen kanske det blir några mål för mycket, säger han i den mixade zonen efter matchen.

Danmark har varit vana med ett fullsatt Malmö Arena dit danskarna har vallfärdat under gruppspelet och Mellanrundan. I Tele2 Arena blev det andra bullar, där stämningen och antalet åskådare var något begränsad, innan dess att Sveriges kvartsfinal tog vid.

– Det var såklart speciellt. Det är en imponerande byggnad men det är ingen hall på det sättet. En liten kontrast såklart. Men vi vet ju att arenan kommer att se annorlunda ut när Sverige spelar, säger Mensah.

Nu väntar semifinal för Danmark mot Spanien men inte ens efter segern mot Ungern vet man var semifinalen ska spelas. Om Sverige vinner ikväll spelar Danmark semifinal i Polen, om Sverige förlorar kan Danmark få spela i Sverige. Något som drabbar de danska spelarna, men framför allt de danska fansen.

– Det är nästan det största. Vi pratar om att vi kanske får resa lite oftare men det är svårare. Men de är begränsade. Det är inte optimalt om jag ska vara ärlig. De har ingen möjlighet att veta när de ska beställa flygbiljett. När man kollar priser så kan det kosta fyra gånger så mycket som för tre månader sedan, säger Mensah till Handbolls-VM.nu och fortsätter:

– Det är klart att det inte är okej mot dem. Hallarna har också en viss kapacitet. Men att få bestämma resmål dagen innan en semifinal, det säger sig själv att det är jobbigt för dem.