Vänstersexan Hampus Wanne blev bästa målskytt för Sverige i segern mot Kap Verde (34-27). Något som var lättande för målsprutan.
– Det var skönt, jag var lite frustrerad efter förra matchen, säger han till Handbolls-VM.nu.

Seger med sju bollar mot Kap Verde och andra raka vinsten för Sverige i handbolls-VM. Det var facit från lördagens häftiga drabbning i Scandinavium. En av första halvleks förgrundsfigurer, Hampus Wanne, var nöjd med lagets prestation.

– Vi hade ett helt annat lugn den här matchen kände jag. Vi visste vad vi kunde förvänta oss i den här matchen, med kulissen och allting runt omkring. Jag tycker att man märker det, inte minst i försvarsspelet. Det är aggressivt, det är rakt och inte stressat. Och vi gör inte lika många tekniska fel, säger Wanne till Handbolls-VM.nu i den mixade zonen.

Vänstersexan fick göra fem mål i första halvlek och blev med de målen bästa svensk tillsammans med Daniel Pettersson. Sverige kunde utnyttja sina snabba kontringsspelare mer denna match jämfört med Brasilien-matchen senast, och då lossnade det för Wanne.

– Jo, det var skönt. Jag var lite frustrerad efter förra matchen, det kändes som att jag inte var delaktig. Så det är klart att det var skönt att få göra lite mål för egen del, säger han.

Precis som mot Brasilien fick Hampus Wanne, med mycket familj på läktaren, spela första halvlek. Lucas Pellas kom sedan in och spelade hela andra halvlek. Medan de andra spelarna spelar drygt en kvart i taget så byter Sverige sina kantspelare i halvtid. En taktisk lösning som förbundskaptenerna Solberg och Apelgren verkar gilla, och som kanske kan bli aktuell under hela VM. 

– Det får du ta med Glenn (Solberg). Men jag har varit med några mästerskap nu, och ska man gå långt så funkar det inte att spela en förstauppställning rätt igenom, det går inte. Så att vi gör så här nu i början är rätt så vettigt för det gör att vi kommer känna oss fräschare till Mellanrundan, säger Wanne och fortsätter:

– Jag gillar mer att spela en halvtimme i taget och vi kanter har kommit överens om att det känns bäst så.