Spelmotorn Jim Gottfridsson spelar inte mer i VM 2023 på hemmaplan. Detta meddelar Handbollslandslaget i ett pressmeddelande. 

Onsdagen innehöll en svensk kvartsfinalseger mot Egypten och avancemang till semifinal. Men onsdagens drabbning kan ändå lämnas med en bitter eftersmak. Under natten till torsdagen meddelar Handbollslandslaget i ett pressmeddelande att mittnian och spelmotorn Jim Gottfridsson missar resten av mästerskapet. “Gotte” är gipsad runt ett finger på vänsterhanden efter att ha fastnat i en motståndartröja.

– Det är fruktansvärt frustrerande då jag känner att både jag och laget har gjort en väldigt bra turnering och jag har drömt om att få spela VM-final på hemmaplan. Jag är övertygad om att det här laget, oavsett om jag är med eller inte, kan slå alla lag i världen. Det känns oerhört tungt, säger Jim Gottfridsson i Handbollslandslagets pressmeddelande.

Gottfridsson är en av världens bästa handbollsspelare och blev som så sent i december månad utnämnd till världens bästa spelare år 2022 av sajten Handball-Planet. När Sverige ska börja spela om medaljer kommer inte stjärnspelaren finnas med på planen.

– Det känns oerhört tungt, men nu ska jag göra allt jag kan för att stötta laget i semifinalen, avslutar Gottfridsson.

Det blir därmed en stor lucka att fylla för Sverige, som endast har en mittnia till i truppen: Felix Claar. Huruvida Sverige kallar in en ersättare från bruttotruppen eller ej är ännu inte bestämt.