Sveriges assisterande förbundskapten på herrsidan, Martin Boquist, får lämna sitt uppdrag. Detta efter att Handbollslandslaget utnyttjat en klausul för att bryta kontraktet.

Herrlandslaget har gjort stor succé under det drygt senaste året. För bara några månader sedan blev man bäst i Europa efter succé i Slovakien och Ungern. Med första EM-guldet på 20 år så hyllades landslaget av hela Sverige, med förbundskaptenerna Glenn Solberg och Martin Boquist i spetsen. Men nu, med en snart avslutad landslagssäsong, så meddelar Handbollslandslaget att den sistnämnda får lämna sitt uppdrag.

Landslaget och Boquist har båda haft en klausul i kontraktet där någon av parterna får bryta kontraktet i förtid. Något som landslaget nu väljer att göra. Det meddelar landslagsansvarige Hanna Fogelström på landslagets hemsida.

– Valet att skruva i ledarstaben görs för att vi tror att det är den bästa vägen framåt för fortsatt utveckling. Vi vill ständigt förbättra såväl individer och laget som svensk landslagshandboll, säger hon.

Martin Boquist har varit assisterande förbundskapten i herrlandslaget under sex år. Hans uppdrag startade 2016, då tillsammans med Kristjan Andrésson, och har sedan fortsatt under Glenn Solbergs ledning. Men nu är alltså tiden slut för Boquist. Han kommer inte att vara en del av det landslag som avslutar denna säsong med landskamp mot Danmark i Malmö den 16 april.

Glenn Solberg kommer fortsatt att leda landslaget och Handbollslandslaget letar efter en ersättare till Boquist och ett komplement till Solberg.

En som reagerat starkt på Handbollslandslagets beslut är Viaplays expert Martin Frändesjö. Den tidigare vänstersexan ställer sig frågande till varför landslaget bryter ett vinnande koncept. Se tweeten nedan.