Det sker förändringar på målvaktssidan för Sverige. Martina Thörn, som finns med i VM-truppen, lämnar Spanien. Målvakten ersätts av Evelina Eriksson som anländer ikväll.

Ikväll spelar Sverige den första matchen i Mellanrundan mot Kazakstan, där svensk seger krävs för att fortsätta drömma om medaljer. Men ett tråkigt besked kom precis innan matchen där Handbollslandslaget meddelar att Martina Thörn lämnar VM ikväll.

Målvakten fick två skott i ansiktet under matchen mot Puerto Rico och kommer inte kunna återhämta sig fullt ut innan turneringens slut. Därför väljer Sverige att göra ett byte i truppen, där Thörn får åka hem och vila medan Evelina Eriksson kommer till Spanien för att fullborda målvaktstrion.

– Det är förstås jättetråkigt för Martina som gärna hade stannat kvar och som förmodligen hade kunnat bli spelklar senare i turneringen, men samtidigt behöver vi tre målvakter som är aktuella för varje träning och match om något skulle hända. Det är också uteslutet att vi ska stressa för att Martina ska komma tillbaka snabbare, utan det här beslutet är lika mycket för Martinas skull och för det ansvar vi har för hennes välmående, säger förbundskaptenen Tomas Axnér till Handbollslandslagets hemsida.

Evelina Eriksson står i den norska storklubben Vipers Kristiansand till vardags och är i fostrad i Haninge HK. Och Eriksson har varit förberedd på hemmaplan, för att kunna ersätta vid behov under turneringens gång.

– Vi har fortsatt en oerhört stark målvaktstrio och Evelina har under hela uppladdningen och inledningen av mästerskapet varit standby och testats regelbundet för att kunna ansluta snabbt om något skulle hända, säger Axnér.