Sveriges herrlandslag kommer att spela träningslandskamp mot Danmark i april. Landskampen blir ett mästarmötet mellan den regerande europamästaren Sverige mot den regerande världsmästaren Danmark.

Den 16 april så kommer Danmark att gästa Malmö Arena. Då ställs danskarna mot den regerande europamästaren Sverige i en het drabbning. Det har inte undgått många att Danmark och Sverige ju varit de bästa lagen i världen den senaste säsongen.

Länderna möttes under VM i Egypten 2021 där Danmark blev världsmästare och Sverige tvåa. Drygt ett år senare så stod Sverige högst upp på pallen när Europamästerskapet avgjordes i ungerska Budapest. Då tog även Danmark hem EM-bronset.

Nu kommer rivalerna att ställas mot varandra i ett rejält prestigemöte för att avsluta landslagssäsongen. Sverige tar emot Danmark i Malmö den 16 april. Spelplats är Malmö Arena. Arenan är en av fem svenska arenor under VM 2023, som ju hålls i Sverige och Polen.

Sveriges lagkapten Andreas Palicka ser fram emot mötet som avslutar en framgångsrik säsong med landslaget, där Sverige som bekant vann sitt första EM-guld på 20 år för drygt en månad sedan.

– Att vinna ett guld med Sverige är det största jag fått uppleva under min handbollskarriär och jag drömmer om att få göra det igen. Det blir som en supercupfinal mellan två mästarlag och båda kommer att vilja avsluta landslagssäsongen på toppen, säger Palicka till Handbollslandslagets hemsida.

Biljetter till träningslandskampen i Malmö Arena kommer gå att köpa från och med 25 februari meddelar landslaget på sin hemsida.

Herrarnas landskamper våren 2022

Torsdag 17 mars, 20.00:
Polen-Sverige

Söndag 20 mars, 15.00:
Polen-Sverige

Lördag 16 april, 16.00:
Sverige-Danmark, Malmö Arena