Mathilda Lundström har haft en känning i baksida lår. Nu ska högersexan kunna spela VM-gruppspelet, men Tomas Axnér väljer att stärka upp med Clara Petersson Bergsten.

Under helgens VM-genrep mot Tyskland spelade Mathilda Lundström delar av det första mötet men inför match två i söndags drabbades hon av en känning i baksida lår vilket innebar att Nathalie Hagman fick 60 minuter i det officiella genrepet. Oron kring Mathilda Lundströms närvaro i VM blev uppenbar och situationen verkade osäker. Men nu kommer landslaget med positiva besked då Lundström bör kunna spela redan i premiären mot Kina och sedan i det gruppspel som följer.

”Inget allvarligt har hittats på de undersökningar som gjorts på Mathilda Lundström och förhoppningen är att hon spelar VM-premiären på fredag. För att avlasta på träningarna tills Mathilda är tillbaka fullt ut har Clara Petersson Bergsten från Skuru IK kallats in.”, skriver Handbollslandslaget i ett kort pressmeddelande.

Som läget ligger lär inte Petersson Bergsten skrivas in i någon VM-trupp utan möjligen vara standby tills Lundström är helt spelklar och sedermera skickas hem igen. Högersexan från Skuru kallades in till EM-truppen 2022 för nästan exakt ett år sedan och har varit i en liknande situation förut trots sin ringa ålder på 21 år.