Max Darj nådde 100 mål i landslagströjan i mötet med Kap Verde. En milstolpe som mittsexan själv inte visste om att han nått, förrän Handbolls-VM.nu upplyste honom i den mixade zonen.
– Det visste jag inte, men det var ju kul, säger han efter sjumålssegern.

Mittsexan Max Darj har fått en bra start på VM, med första målet i Scandinavium i torsdags, och med två nya mål i mötet med Kap Verde där Sverige vann med 34-27. I samband med Darjs andra målrassel uppnådde han 100 landslagsmål. Något som speakern i Scandinavium uppmärksammade och meddelade till publiken på plats. När Handbolls-VM.nu frågar Darj om hur det känns att nå 100 mål i landslaget verkade han själv inte ha snappat upp nyheten.

– Jaha, vad roligt! Nej, det visste jag inte. Jag hade koll på att det är hundra matcher snart, där har jag två kvar tror jag. Ja men det var ju kul, säger han.

Ska Magnus “Slangen” Wislander (1191 mål) och Stefan Lövgren (1161) börja oroa sig uppe i toppen nu?

– Nja, vi får väl se hur länge man spelar, men de behöver nog inte vara så oroliga, säger Darj och skrattar.

Mittsexan startade matchen precis som vanligt och var delaktig i ett starkt svenskt lag under första kvarten, där man lade grunden för segern mot Kap Verde. Ett starkt försvarsspel, kontringsspel och målvaktsspel av Mikael ”Äpplet” Appelgren var starkt bidragande. I den andra halvleken hade Sverige strul med Kap Verdes numerära överläge, där man tog ut målvakten och spelade i sju mot sex. Något som Sverige var någorlunda förberedda på, men som man ändå inte kunde få bukt med.

– Jag tycker att vi kommer ut väldigt bra från början och är aggressiva. “Äpplet” gör det hur bra som helst i mål och vi får med oss kontringarna så jag är väldigt nöjd med vår första halvlek, säger Darj till Handbolls-VM.nu och fortsätter:

– Sen i andra halvlek går de upp på sju mot sex och vi löser inte riktigt det. De spelar på ganska små marginaler vissa gånger och hade vi varit lite mer aggressiva så hade vi haft några fler inspel och då hade det sett annorlunda ut. Så det var lite synd att det blev som det blev men vi vinner och vi ska vara glada över det. Jag tycker att vi har gjort en bra insats.