Max Darj blev första målskytt för Sverige i hemma-VM och bjöd på en “klassisk” målgest med ett finger upp i luften inför ett fullsatt Scandinavium.
– Man får se lite vad det blir, säger han till Handbolls-VM.nu.

Under torsdagskvällen besegrade Sverige ett Brasilien med åtta bollar (28-16) och tog en värdefull seger i Grupp C. Matchen var en tuff kamp mot sydamerikanerna i drygt 40 minuter innan Sverige ryckte ifrån.

– Det kändes ändå bra. Det kändes lite spänt på uppvärmningen och så där, med mycket tankar som flög genom huvudet. Men jag tycker att vi visar att vi är beredda att stå upp för det vi står för och det gör vi i 60 minuter och därför står vi här med två poäng, säger Max Darj till Handbolls-VM.nu efter segern.

Inför ett fullsatt Scandinavium i Göteborg var det just Max Darj som blev Sveriges allra första målskytt i hemma-VM 2023, detta efter en fin kombination med playmakern Jim Gottfridsson. Hemma-mästerskapets första (riktiga) måljubel till Darj alltså. Den hårt jobbande mittsexan bjöd på ett finger i luften som målgest.

– Ja det var ju härligt! I det läget försöker jag egentligen bara att inte visa några nerver så får man se lite vad det blir, säger han och skrattar till.

– Det är alltid skönt att göra mål såklart, så känslan var skön. Men man är så pass inne i matchen så man krigar hem direkt, men givetvis kul att göra mål inför hemmapubliken.

Nu väntar möte med Kap Verde på lördag för svensk del, ett svenskt lag som är i behov av försvarsjätten Darj.