Brasilien och Portugal spelade oavgjort till 28-28 i Scandinavium. Därmed är Sveriges grupp i Mellanrundan (Huvudrundan) igång. 

Onsdagen bjöd på tre matcher i Scandinavium, Göteborg, när Mellanrundans Grupp 2 startade. Den första av tre matcher var ett portugisisk-talande möte mellan Portugal och Brasilien. Portugal var nya i staden efter att man toppade Grupp D som spelades i Kristianstad.

Den första halvleken blev en jämn sådan, där man höll varandra nära hela matchen. Portugals frejdighet var lite mer sevärd än Brasiliens, även om det brasilianska försvaret var sevärt i sig med Thiagus Petrus som hänförare. Den första halvleken slutade 12-11 till Portugal, efter ett mål i de absoluta slutsekunderna. Fördel Portugal inför sista 30 alltså.

I andra halvlek tog Brasilien upp underläget och knep en ledning med två snabba mål innan Portugal kom ikapp igen. Det var en underhållande första kvart i andra halvlek där Brasiliens målvakt Leonardo Tercariol stod för några fantomräddningar. Portugal spelade sju mot sex i anfallet, vilket gjorde dem lite mer sårbara med öppet mål bakåt på kontringar, något som Brasilien utnyttjade. Efter dryga kvarten stod det jämnt: 20-20.

Med fem mål vardera in till matchens sista fem minuter stod det 25-25 mellan rivalerna. Bland journalisterna och publiken (från Brasilien och Portugal) på plats såg det ut att vara en nervig stämning. Portugal tog kommandot med två snabba mål men Brasilien kvitterade med en minut kvar.

Den portugisiske supertalangen Francisco ”Kiko” da Mota Costa kunde dock springa in 28-27 till Portugal med 30 sekunder kvar, och Brasilien kunde inte hitta en kvittering i matchens sista anfall. Men efter att domaren såg om situationen kunde man konstatera att Portugal hade begått ett regelfel och fördröjt spelet. Därmed fick Brasilien en straff, en straff man satte till 28-28. En superrysare i Scandinavium som fick både journalister och fans att skrika ut både glädje och förtvivlan.

Matchen slutade 28-28, ett bra resultat för Brasilien men ett mindre bra resultat för Portugal som tappar lite momentum i Mellanrundan. Senare under dagen spelar Island mot Kap Verde och Sverige mot Ungern, 18:00 respektive 20:30.