Drömmarna om medalj är krossade för det svenska damlandslaget. Norge var överlägset i bronsmatchen och skickade hem det svenska laget med en fjärdeplats från Tokyo efter seger med 36-19.

Under den mycket tidiga söndagsmorgonen så ställdes Sverige och Norge mot varandra i ett skandinaviskt derby för att avgöra vilket land som skulle knipa bronsmedaljen i Tokyo.

På förhand så var Norge stora favoriter i matchen, trots den fina svenska turneringen rakt igenom. Men Norge skulle visa varför. Norge tog tak i taktpinnen med en gång och släppte sedan aldrig taget. Efter en dålig svensk start och en bra norsk start så flög de norska stjärnorna ifrån Sverige.

Efter den första halvleken så ledde Norge med 19-7 och matchen var i stort sett redan färdig. Under de sista 30 minuterna så fortsatte Norge på precis samma sätt som under den första halvleken. Sverige missade mycket och hade svårt att försvara mot det norska anfallsspelet och klasskillnaden var total i Japan.

Trots flera försök till förändringar i Sverige så fanns inget att göra för det svenska laget. Norge dominerade bronsmatchen fullständigt och kunde till slut vinna matchen med 36-19.

Det innebär att Norge alltså kommer trea i de Olympiska Spelen och vinner bronsmedaljen. För Sveriges del innebär det att man slutar fyra i OS, efter en fin turnering totalt men med ett dystrare avslut.