Nederländerna ska spela om femteplatsen i VM mot Tyskland. Detta efter fredagens seger mot Montenegro med tre bollar. Längst ned listar vi hur placeringsmatcherna spelas för placering 5-8 i damernas handbolls-VM.

Nederländerna och Montenegro möttes under fredagseftermiddagen för att avgöra vilka som får spela om femteplatsen och vilka som får spela om sjundeplatsen på söndag då mästerskapet avslutas. I kampen om femteplatsen väntar Tyskland efter förmiddagens seger och i kampen om sjundeplatsen väntar Tjeckien.

I den första halvleken var matchen jämn mellan lagen där Montenegro började bäst men där Nederländerna kom ikapp på slutet och vände halvleken till sin fördel och gick också in till halvtidsvilan med en ettmålsledning (14-13).

I andra halvlek följdes länderna åt med nederländsk ledning med ett mål under första kvarten men mellan minut 45 och 47 satte Nederländerna två snabba mål och ryckte ifrån en aning med en tremålsledning inför den sista dryga kvarten. Det var till slut Nederländerna som tog segern i hamn efter rycket i andra halvlek och Per Johanssons landslag knep segern med 28-25. Detta innebär att Nederländerna spelar om femteplatsen i VM mot Tyskland på söndag. Montenegro får i sin tur möta Tjeckien i en match om sjundeplatsen.

Så spelas placeringsmatcherna 5-8