Foto: Bildbyrån

Den danska stormålvakten Niklas Landin har blivit utsedd till årets handbollsspelare på herrsidan av IHF. För andra året i rad delas det åtråvärda priset ut till en dansk efter Mikkel Hansens pris förra året.

Internationella Handbollförbundet har delat ut pris till världens bästa handbollsspelare under 2019. Herrarnas hedersvärda pris gick till den danske målvakten Niklas Landin.

Målvakten hade en supersäsong i fjol med VM-guldet på hemmaplan som strösslet på glassen. Landin vann turneringens bästa målvakt och var med och förde sitt land till guldet med drygt 38 procent i räddningar.

Till vardags tillhör dansken den tyska storklubben THW Kiel som han hjälpte till en seger i EHF Cup där klubben vann mot landsmännen från Füchse Berlin i finalen, med 26-22.

Priset är ännu ett bevis på att Danmark håller på att bli en stormakt inom handbollen. Förra året vann dansken Mikkel Hansen samma pris för tredje gången i hans karriär. Tränaren Nikolaj Jacobsen blev även utsedd till världens bästa tränare på herrsidan 2019.

En svensk har tidigare vunnit pris som världens bästa handbollsspelare, när Magnus Wislander vann 1990.

Pris till världens bästa damspelare gick till norskan Stine Bredal Oftedal. Världens bästa damtränare blev Nederländernas förbundskapten Emmanuel Mayonnade.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här