Norge är ännu en gång bäst i världen på damsidan. Efter en galen vändning av Norge i början av den andra halvleken vann man till slut finalen mot Frankrike med 29-22 och tog sitt fjärde VM-guld i historien. Silje Solberg var fenomenal i målvaktsspelet i den andra halvleken.

Under söndagskvällen så spelades VM-finalen i handboll mellan Norge och Frankrike. De två stornationerna inom damhandbollen drabbades samman i en häftig batalj.

De första minuterna av matchen så följdes lagen åt målmässigt. Efter att Frankrike tog ledningen så kvitterade Norge i anfallet efter. Men sedan kom ett ryck från fransyskorna i mitten på den första halvleken. Frankrike gjorde några mål i rad för att ta en flermålsledning i matchen. Med en minut kvar av den första halvleken så låg Norge under med hela sex bollar, men den sista minuten bjöd på två norska mål så att det endast var underläge med fyra mål. 16-12 till Frankrike stod på tavlan efter 30 minuter.

I den andra halvleken så kom Norge ut i ett oerhört tempo och fick lite flyt med sig. Norskorna gjorde också helt otroliga fyra mål i rad till 16-16 under matchens inledande två och en halv minut lite drygt, och matchen var därmed utjämnad. Efter sex minuter så var helt plötsligt också Norge i ledning. Från att ha haft ett underläge med sex bollar i slutet av första halvlek så var Norge i ledning med 19-18.

När Norge väl hade greppat ledningen så släppte de den aldrig. Silje Solberg var briljant i det norska målet när Frankrike jagade i mitten på halvleken. Med dryga kvarten kvar så hade den norska målvakten gjort nio (!) räddningar i rad för att stoppa Frankrike från att komma ifatt.

Norge var helt överlägset i den andra halvleken. Frankrike klarade inte av att hantera pressen av att norskorna kom ikapp, och kunde därmed inte vända finalen till sin fördel till slut. Efter 60 minuter spelade så stod Norge som vinnare. Norge är därmed världsmästare för fjärde gången i historien. Senast Norge vann ett VM-guld var 2015 i Danmark.

VM-finalen var en match med två helt olika ansikten. I den första halvleken så var Frankrike dominanta och Norge hade svårt att komma till lägen. I den andra halvleken så vände matchbilden helt. Norge dominerade den andra halvleken medan Frankrike hade fruktansvärt svårt att göra mål. Frankrike gjorde inte ett enda mål inom loppet av elva minuter i den andra halvleken.

Grattis Norge till VM-guldet och grattis till silverpengen säger vi till Frankrike.