För ett år sedan kröntes Sverige till europeiska mästare i handboll. Nu ska laget bevisa sin styrka på nytt när Handbolls VM 2023 startar på hemmaplan.

Det svenska herrlandslaget är inne i en mycket stark period med såväl ett silver från VM 2021 som ett guld från EM 2022 på pappret. Detta gör man dessutom med Jim Gottfridsson, som under gårdagen utsågs till världens bästa handbollsspelare i spetsen

Se Sveriges trupp till VM 2023

Sju dagars gruppspel inleder mästerskapet, där 32 lag ska slimmas ner till 24 som får följa med till huvudrundan. Där väntar tre nya matcher för lagen innan de åtta främsta avancerar till slutspelet i Stockholm. Sverige är ett av de lag som tippas nå ända hit, men samtidigt ska man inte underskatta det motstånd som kan komma att vänta i huvudrundan, där Sveriges grupp C slås samman med grupp C bestående av Portugal, Ungern, Island och Sydkorea.

Värd-kompanjonen Polen får äran att öppna hela turneringen med ett inledande möte med Frankrike under kvällen. Först imorgon kliver resterande lag in i tävlingen, däribland Sverige som ställs mot Brasilien i premiären. Den matchen har avkast klockan 20:30 och går att se i TV6 samt hos Viaplay, precis som resterande möten i turneringen.

Här följer hela matchschemat för Handbolls VM 2023

Tyskland - Norge
Egypten - Ungern
Sverige - Spanien
Frankrike - Danmark