Sveriges vänstersexa Olivia Mellegård kan ha dragit korsbandet igen. I seriefinalen mot Skuru ådrog sig Mellegård en ny knäskada, där korsbandet kan vara av för tredje gången.

Olivia Mellegård har lidit av två korsbandsskador bara på 2020-talet med en år 2020 och en år 2022. Efter att ha tagit sig tillbaka till storformen, där hon var en given del av VM-truppen 2023, kan Mellegård få en ny lång rehabperiod framför sig. I Handbollsligans seriefinal mellan IK Sävehof och Skuru IK landade Mellegård på sitt knä efter ett avslut och skrek av smärta direkt. Efter bandagering fick hon hjälp av planen och det verkade tydligt för Mellegård själv vad det handlade om för skada.

Om det nu blir en korsbandsskada på vänstersexan så blir det alltså den tredje på fyra år, vilket skulle sätta djupa spår i 27-åringens handbollskarriär. På plats för seriefinalen var hennes förbundskapten Tomas Axnér, som var dyster i en intervju med SVT efteråt.

– Jag fick en klump i magen direkt, säger Tomas Axnér efter matchen.

Även landslagskollegan Nina Koppang uttalade sig i Handbollsligans sändning där hon till vardags kamperar med Mellegård i Sävehof.

– Man vågar nästan inte ens kolla på det. Det är ju jättetråkigt … oj, jag blir nästan lite rörd. Man vet hur mycket hon har kämpat och hennes historia. Det är fruktansvärt, säger hon.

Uppdatering 18 januari:
IK Sävehof meddelade den 18 januari att Olivia Mellegård dragit korsbandet och att hon därmed missar resten av säsongen.