Sveriges damlandslag förlorade träningslandskampen på bortaplan mot Frankrike med 24-22 (13-10). Detta efter en jämn andra halvlek där Sverige kom ikapp men förlorade till slut.

Under söndagen spelade Sverige sin andra- och sista landskamp mot Frankrike för denna landslagssamling. Matchen spelades inför drygt 6000 åskådare i franska Montbeliard.

Den första halvleken var väldigt jämn där ett ungt och spännande svenskt lag stod upp bra. Jennifer Johansson imponerade på vänstersex och Charité Mumbongo i försvarsspelet bland annat. Utvecklingsspelarna Moa Boqvist och Matilda Forsberg fick också plats i den svenska matchtruppen.

Sverige låg hela tiden i linje med Frankrike under första halvlek men hade svårt att ta ledningen i matchen efter att man kvitterat flera gånger om. Försvarsspelet för svensk del imponerade stundtals medan anfallsspelet var fortsatt hackigt. Frankrike kunde slutligen gå till halvtidsvila med tremålsledning (13-10) efter ett mindre ryck i slutet på första halvlek. Jessica Ryde stod i det svenska målet under första 30.

Andra halvlek

Frankrike ville inte släppa sin tremålsledning andra halvlek. I perioder ledde Frankrike med fler mål och vägrade släppa in Sverige i matchen. Blågult ställde Johanna Bundsen i mål till andra halvlek, en målvakt som hjälpte Sverige att hålla ner siffrorna stundtals. Sverige började dock närma sig Frankrike en aning och reducerade till 21-20 med fem minuter kvar att spela. Och bara en minut senare kvitterade Sverige till 21-21 efter att ha vänt andra halvlek på ett imponerande sätt.

Frankrike skulle dock återta ledningen med en och en halv minut kvar. Sverige fick dock två chanser att kvittera under den sista minuten men missade båda. I och med detta blev det Frankrike som istället utökade ledningen och stod slutligen som segrare i ländernas andra landskamp denna helg. Matchen slutade 24-22.

Sverige avslutar nu sitt landslagsläger i Frankrike efter två förluster mot de regerande OS-mästarna.