VM i Spanien börjar i december för vårt kära damlandslag. Sedan tidigare har Nederländerna stått klart som motståndare och nu ansluter Puerto Rico, som kvalvinnare från Nordamerika och Karibien.

För två veckor sedan hölls lottningen till handbolls-VM som anordnas i december. Sverige lottades in i Grupp D tillsammans med Nederländerna. Men två motståndare återstod, då femman från Asiatiska mästerskapen och vinnaren av kvalet i Nordamerika och Karibien skulle lottas in i gruppen.

Nu har åtminstone ytterligare en motståndare korats. Under veckan har Puerto Rico blivit klart för VM efter kvalet mot USA, Mexiko och Grönland. Efter gruppspelet var det Grönland och Puerto Rico som skulle slåss om platsen till Världsmästerskapet i Spanien.

Grönland vann matchen i gruppspelet, men i finalmatchen så var det Puerto Rico som drog det längsta strået. Efter ledning med hela åtta bollar och 18-10 i halvtidspaus, så fortsatte Puerto Rico sin forcering mot VM och vann till slut med komfortabla 34-24.

I och med segern så är Puerto Rico klara för sitt andra VM någonsin, där man nu alltså kommer få tuffast möjliga motstånd i Nederländerna och Sverige, samt ytterligare ett land.

Den 15-25 september spelas de Asiatiska mästerskapen. Det land som slutar femma i den turneringen kommer att placeras in i Grupp D, alltså Sveriges grupp. När det laget är klart, så är också gruppen färdigställd.