Herrlandslaget kan vända hem från Polen med två segrar i bagaget. Detta efter seger mot Polen under söndagen med 28-24.

Sveriges herrar har befunnit sig i Polen för dubbla träningslandskamper på polsk mark under förra veckan. Under söndagen så spelades den andra matchen. Sverige vann den första landskampen länderna emellan även om det satt hårt åt.

Under söndagen så var segern desto mer given. Efter ledning med 17-14 i halvtidspaus så vann Sverige till slut med 28-24 efter 60 spelade minuter. Det innebär att Sverige tar två raka segrar i Polen.

Sverige har haft chansen att spela lite nya spelare. Fabian Norsten gjorde debut i målet i första matchen mot Polen och under söndagen så fick Elliot Stenmalm kliva fram i handlingarna. Den unge vänsternian gjorde dessutom sitt första landslagsmål i slutet på första halvlek.

– Det betyder såklart jättemycket. Det var sjukt roligt att göra det, säger 19-åringen till Handbollslandslagets hemsida.

Stenmalms knorrmål blev hans enda i matchen. Lucas Pellas blev annars Sveriges bästa målskytt med sina sex mål i matchen. Slutresultatet skrevs alltså till 28-24. Detta då att jämföra med segersiffrorna 27-24 från i torsdags.