Det svenska herrlandslaget spelade en träningsmatch mot Norge inför OS-premiären om några dagar. Matchen slutade 26-26 efter en jämn drabbning. Matchen avslutades i förtid på grund av ett för halt golv i hallen.

Under tisdagsmorgonen (svensk tid) spelade Sveriges herrlandslag en inofficiell landskamp mot Norges OS-herrar. Matchen blev den sista inför de Olympiska Spelen som kastas igång den 24 juli för Sveriges del, då man tar emot Bahrain.

Dagens landskamp mot Norge var inte officiell, då den saknade riktiga domare, ett sekretariat, funktioner och så vidare. Den spelades i Fukuoka där landslaget har haft sitt läger inför OS. Det riktiga genrepet för Sverige var mot Danmark senast, men detta blev den sista matchen inför turneringen.

Matchen mellan Sverige och Norges herrar slutade oavgjort. 26-26 stod på tavlan när båda lagen i gemensam tappning valde att avbryta matchen efter 52 minuter. Detta på grund av att golvet i hallen var för halt. Ett halt golv skulle kunna innebära en ökad skaderisk inför det som komma skall.

Imorgon reser herrlandslaget till Tokyo tillsammans med damlandslaget för att inta det svenska OS-lägret. Premiärmatchen för Sverige sker den 24 juli mot Bahrain med matchstart 07:15 svensk tid. Matchen går att se på Kanal 5 och Discovery Plus.