Sverige spelade oavgjort mot Spanien i OS-kvalets första match efter att man tappade en tremålsledning under slutminuterna. Det oavgjorda resultatet innebär att Sverige behöver få med sig ett positivt resultat från matchen mot Argentina imorgon för att nå OS i Tokyo.

Under den sena fredagskvällen spelade Sverige sin första kvalmatch mot OS i Tokyo när man ställdes mot Spanien på spansk hemmaplan. Sverige började matchen på allra bästa sätt och såg hetare ut än Spanien.

Efter mitten av den första halvleken tog den spanska förbundskaptenen Carlos Viver timeout efter att svenskorna hade en fyramålsledning med 8-4. Efter timeouten fick Spanien mer fart under fötterna och det svenska anfallsspelet och försvarsspelet stod lite mer i stå.

Efter Spaniens tillbakastuds i matchen jämnade det ut sig och lagen gick in i halvtid med resultatet 13-13.

I den andra halvleken fick Sverige en kanonstart, precis som i den första. Efter ett par räddningar av den comebackande målvakten Johanna Bundsen och några snabba svenska mål, ledde Sverige med fyra bollar efter bara fem minuter av den andra halvleken. En ledning som minskades med ett mål när halva den andra halvleken var spelad.

Sverige fortsatte i det ledande spåret i nästan hela matchen. Med en och en halv minut kvar av matchen ledde Sverige med tre bollar men efter två snabba spanska mål väntade en riktig rysare under slutminuten. I det efterföljande anfallet råkade Sverige ut för ett tekniskt fel och Spanien tog timeout. Något som bar frukt. Med en sekund kvar kvitterade Spanien matchen till 28-28 och matchen slutade oavgjort.

I morgon väntar Sveriges andra och sista match i OS-kvalet där Argentina väntar. Matchen startar 18.00 och sänds på Kanal 5 och Discovery +.