Spaniens herrlandslag kniper OS-bronset i Tokyo 2021 efter att man besegrade Egypten med 33-31 i en rysare. Egypten blir därmed fyra i OS medan Spanien kniper ännu en OS-medalj.

Under lördagsförmiddagen avgjordes den första av två medaljmatcher i herrarnas OS-turnering när Spanien och Egypten ställdes mot varandra. För det unga Egypten var det en stor chans att visa världen vad framtiden har att visa medan det äldre Spanien bestod av flera spelare som gör sin sista turnering.

Och det var just Spanien som drog det längsta strået. Efter en match där spanjorerna ledde matchen igenom, så kunde man knyta ihop säcken på slutet mot ett hungrigt Egypten. Egyptierna tog sig tillbaka vid flera tillfällen i matchen och öste på, men det räckte inte i slutändan.

Spaniens 40-årige lagkapten Raul Entrerrios gjorde matchen sista mål till 33-31 och bronset var säkrat för Spanien. Entrerrios är en av några spanska spelare som aviserat att detta var deras sista turnering i landslagssammanhang, vilket de då fick kröna med ett brons alltså.
Finalen i OS spelas idag (lördag) med avkast 14:00 mellan Frankrike och Danmark.