Andreas Palicka blev matchens lirare i en hemmaborg som han trivs i. En hejarklack, 17 räddningar och en vattenflaska senare mötte Palicka upp pressen i Göteborg.
– Jag är ödmjuk inför uppgiften men så jäkla tacksam, säger han i den mixade zonen.

Premiärseger och storspel från målvakten Andreas Palicka. Det är möjligen de slutsatser som går att dra av herrlandslagets VM-premiär mot Brasilien under torsdagen. Och som målvakten spelade. I den andra halvleken stod 36-åringen för några fina räddningar för att ge sina lagkamrater chansen att bärga segern i offensiv väg.

– Det känns bra. Trevande, nervöst, spänt, ingen skönhandboll men hårt jobb lönar sig och vi står här med två poäng. Maler vi ner Brasilien över 60 minuter så är jag nöjd, säger han i den mixade zonen efteråt.

– Skönt att få ta lite bollar. De är lite trötta i andra halvlek och det gör min uppgift lite lättare. Vi släpper lite kontringar och lätta mål men är annars väldigt bra bakåt. Det finns ett ordspråk: framåt vinner man matcher och bakåt vinner man titlar. Någonstans är just det vår trygghet. Vi kan leva med 18 insläppta.

Scandinavium verkade gilla det de såg från Palicka. Med höga jubel vid räddningar växlade sedan publiken upp och skapade hejarop enbart till målvakten. Efter tre räddningar i rad på tre brasilianska försök ropade publiken ”PALICKA” flera gånger i takt för att skapa stämning. Något som målvakten själv naturligtvis hörde. Med många år i Redbergslid från just Göteborg och med tidigare landskamper och mästerskap under bältet har Palicka gjort arenan till ”sin”.

– Som jag sagt tidigare: jag mår så bra här inne. Det är världens bästa arena, säger han i den mixade zonen och fortsätter:

– Man får gåshud av ropen, att man kan göra folk så glada för någonting man gör. Herregud, jag är ödmjuk inför uppgiften men så jäkla tacksam.