Partille Cup som spelas varje sommar i Göteborg startades redan 1970 och har sedan dess vuxit till att bli världens största handbollsturnering för ungdomar. Turneringen lockade förra året över 25 000 spelare, men i år blir det ingen turneringen. Detta på grund av den rådande coronapandemin i världen. 

Partille Cup skulle ha spelats mellan 29 juli till 4 juli, men nu blir det alltså ingen turneringen i år. Efter att ha rådgjort med myndigheter och hur läget ser ut i världen kring covid-19 så har ett beslut om att turneringen ska ställas in tagits av arrangörerna.

-Det är mycket tråkigt att Partille Cup inte kan äga rum som planerat. Vi vet att tusentals ungdomar ser fram emot evenemanget varje år. Vi är världens största handbollsturnering och en mycket uppskattad mötesplats för unga människor från hela världen. Den typen av möten och upplevelser som vi möjliggör är viktiga för unga, och vi förstår den besvikelse som många känner nu när evenemanget ställs in, säger Fredrik Andersson, generalsekreterare Partille Cup på turneringens hemsida.

Alla lag som har anmält sig till årets turneringen kan välja mellan att få tillbaka avgiften eller att flytta över sin anmälan till turneringen 2021 och redan nu säkra sin plats i turneringen.