Lucas Pellas var besviken efter förlusten i bronsmatchen mot Spanien (36-39). Vänstersexan mötte upp Handbolls-VM.nu i den mixade zonen efter matchen.
– Släpper man in 39 mål så vinner man inga handbollsmatcher, säger Pellas.

Blågult missade VM-medalj efter en tung förlust mot Spanien i Tele2 Arena. Stockholmskillen Lucas Pellas fick bevittna bronsmatchen från bänken hela matchen och var besviken efteråt.

– Det är skit rent ut sagt. Kort och gott, säger han till Handbolls-VM.nu efter förlusten.

Sverige ledde med fyra bollar i halvtidspaus men tappade ledningen direkt i andra halvlek. Spanien kom ut som ett nytt lag och vann till slut med tre mål till 36-39.

– Vi får inte träff på dem bakåt. Genomgående i matchen har vi tufft bakåt, framför allt i andra halvlek där vi leder med fyra men torskar med tre till slut. Släpper man in 39 mål så vinner man inga handbollsmatcher, säger Pellas.

Lucas Pellas själv fick inte avsluta VM-äventyret med någon speltid i bronsmatchen och kunde därmed inte påverka matchbilden.

– Det är alltid tråkigt att inte få spela. Hampus (Wanne) gjorde en fantastisk match och det är klart att han ska få spela då när han är het, så det är inte konstigt så. Men det är såklart tråkigt att inte få vara på plan.

Sverige och Pellas tackade av 22 650 personer i publiken, men inte med någon bronsmedalj runt halsen. Sverige kan vara stolta med att än en gång vara med bland de fyra bästa i världen, även om man gärna hade avslutat med medalj.

– Vi förlorar de två sista matcherna vilket är de viktigaste matcherna i turneringen. Men vi är liksom topp fyra och det ska man inte skämmas över. Den här gången hade vi inte marginalerna med oss, nästa gång kanske vi har det, avslutar Pellas i den mixade zonen.