Glenn Solberg och Lucas Pellas ställde upp på en pressträff efter trupputtagningen av OS-truppen. Både förbundskaptenen och vänstersexan ser fram emot att få representera Sverige i sommarens Olympiska Spel.

En av Sveriges succéspelare under VM var Lucas Pellas. Han tillsammans med Hampus Wanne har stått för starka framgångar på den svenska vänsterkanten och har alternerat på den positionen. Men det var inte självklart för Pellas att han skulle bli uttagen. Men nu när uttagningen är gjord så kommer en dröm att uppfyllas.

– Man var lite nervös, det är man inför varje uttagning. Speciellt inför ett OS, det här är något man verkligen verkligen drömmer om. Jag är såklart väldigt glad över att få vara med, säger Lucas Pellas.

Lucas Pellas är mästerskapsdebutant. Även för förbundskaptenen Glenn Solberg så är det hans första Olympiska Spel någonsin. Under spelarkarriären fick han aldrig möjligheten att spela OS för sitt Norge.

– Vi var aldrig bra nog. Men jag känner en stor stolthet över att få vara med i OS nu, det är en upplevelse som man har drömt om, säger förbundskaptenen på pressträffen.

Glenn Solberg är nöjd över den trupp som Sverige kommer att ställa upp med under OS. Han ser en stor framtid för detta landslag, och man kommer ju dessutom från ett VM-silver från i vintras.

– Vi är glada och nöjda med truppen och har stor tro på laget. Det är tolv lag i ett OS och det blir tuffa matcher. Vårt huvudmål är att gå till kvartsfinal, sen får vi se vad som sker, säger Solberg och fortsätter:

– Vi är ett lag i utveckling och vi har en lysande framtid och ser fram emot ett framgångsrikt OS.