Fredric Pettersson fick äntligen spela när Sverige krossade Uruguay i Grupp C:s sista match. Handbolls-VM.nu fick tag på mittsexan i den mixade zonen efter matchen.

Sverige besegrade Uruguay med hela 47-12, den största segern i herrarnas historia. Mittsexan Fredric Pettersson fick spela en del och satte fyra mål.

– Ja, det är alltid kul att göra mål, och förbättra statistiken lite, säger Pettersson till Handbolls-VM.nu och ler.

Det var Petterssons första minuter i detta VM där han konkurrerar med Oscar Bergendahl och Max Darj. Självförtroendet gick upp efter hans fyra baljor, där tre av dessa kom från linjeskott och det fjärde på kontring.

– Det är faktiskt ganska vanligt nere i Frankrike så det var inget nytt. Man hugger direkt när man ser att skytten kommer, då är man på väg att springa direkt. Nej men det var mest gött att få göra lite mål och få lite spelminuter.

Nu väntar Mellanrundan för landslaget, där ett helt annat motstånd väntar i form av Island, Portugal och Ungern, där de sistnämnda väntar på onsdag. 

– Jag tror att vi har bra chanser. Brasilien har väl varit det bästa laget i den här gruppen på förhand vilket var ganska enkelt. Så det viktiga blir att vi kommer upp i nivå den första matchen, och att vi visar oss direkt där. Tar vi och gör en bra första match så ser det väldigt bra ut, säger Pettersson.

En fördel som Sverige har är det faktum att man kommer in som gruppetta direkt med fyra poäng med sig från första gruppspelet. Detta samtidigt som ovan nämnda lag har slagit varandra och kommer in med två poäng tillsammans med Brasilien, samtidigt som Kap Verde går in i rundan med noll.

– Det är ju skönt. Då blir det än mer viktigare att vinna den första, så att vi får med oss sex poäng direkt. Då visar man de andra lagen att det blir tufft att ta sig vidare och då kan vi gå ut med huvudet ännu högre inför de sista matcherna, säger Pettersson.

Även lagkamraten Eric Johansson anser det vara en fördel att Sverige kommer in med fyra poäng till Huvudrundan och de övriga topplagen med två.

– Det är såklart jätteviktigt för vår del att vi kommer in med fyra och de andra med två poäng. Men sen vet vi att det är tre väldigt tuffa matcher och tre väldigt bra lag så det gäller att alla på banan spelar på topp för att vi ska kunna vinna de matcherna, säger han i den mixade zonen.