Parallellt med mellanrundan har de åtta lag som slogs ut i det inledande gruppspelet gjort upp i Presidents Cup. Mini-turneringen har som syfte att ge de lägst presterade lagen sina slutliga placeringar i mästerskapet och nu står det klart vilka lag som gör upp i respektive placeringsmatch.

Under de senaste dagarna har lagen spelat i två grupper med fyra lag i varje, där alla nu spelat en match mot varandra. Lagens placering i dessa grupper avgör i sin tur om man får spela om placering 25, 27, 29 eller 31 i de nu stundande placeringsmatcherna. Lagen som vann respektive grupp möts i matchen om 25:e plats, där förloraren i sin tur får ta placering 26 i mästerskapet. Lagen som kom tvåa gör upp om plats 27 och så vidare.

I den första av grupperna har Angola, Iran, Kamerun samt Sveriges tidigare motstånd Uzbekistan spelat, där lagen fått känna på något mer jämna matcher än tidigare. Trots detta har det blivit en del stora slutsiffror, speciellt för gruppvinnarens Angola. Laget besegrade till exempel Iran med 41-8 och avrundade gruppen med att slå Uzbekistan med 52-11, vilket är i nivå med vad Sverige vann över laget.

Upplägget i den andra gruppen fick sig en törn efter den första matchomgången, då Kina fick lämna mästerskapet på grund av covid-fall i truppen. Tunisien och Slovakien, vars möten med laget ställdes in, tilldelades automatiskt varsin 10-0 seger i tabellen och tack vare detta kunde Slovakien återfinnas i gruppens topp. Tunisien kom på en andraplats följd av Paraguay och slutligen det kinesiska laget.

Imorgon onsdag kommer placeringsmatcherna spelas enligt följande upplägg:

Matchen om 25/26 plats: Angola-Slovakien
Matchen om 27/28 plats: Kamerun-Tunisien
Matchen 29/30 plats: Uzbekistan-Paraguay

Kinas tidiga uttåg i turneringen påverkar upplägget för placeringsmatcherna, då det inte finns något motstånd för Iran i kampen om 31:e platsen. Istället tilldelas Iran slutplacering 31, samtidigt som Kina slutar på en 32:a plats.