ROC (Ryska förbundslaget) var starkare än de norska damerna och gick segrande ur semifinalen med 27-26. Nu väntar final för ROC mot Frankrike som tidigare idag besegrade de svenska damerna i sin semifinal. För Norges del väntar nu en bronsmatch mot Sverige.

Matchen började tajt mellan ROC och Norge och lagen följdes åt målmässigt i den första halvleken. Men i slutet av den första halvleken så skaffade sig ROC en liten ledning när man gick upp i en tremålsledning och gick till pausvila med resultatet 14-11.

I inledningen av den andra halvleken så försökte Norge äta upp de lilla försprång som ROC hade skaffat sig och man var vid ett tillfälle nästan ikapp när siffrorna var 17-16 till ROC. Men då gjorde ROC ytterligare ett ryck där man gjorde fem raka mål och hade då helt plötsligt en ledning på 22-16.

Detta gjorde att Norge återigen fick börja en jakt på att hämta upp ledningen som ROC skaffat sig. Norge lyckades närma sig något och var med tio minuter kvar av matchen enbart tre mål bakom när resultattavlan visade 23-20 till ROC.

Lagen fortsatte sedan att följas åt med att ROC hade en ledning på minst tre mål fram tills dess att de återstod fem minuter av matchen. Då fick Norge kontrakt på allvar igen när man enbart var två mål bakom vid ställningen 25-23. Det blev än mer spännande när Norge enbart var ett mål bakom när det återstod en minut av matchen vid ställningen 27-26. Men närmare än så kom aldrig Norge utan ROC kunde hålla ifrån och vinna matchen med 27-26 och säkra en finalbiljett i OS.

Resultatet gör att ROC kommer att spela OS-final mot Frankrike. Samtidigt kommer Norge nu få ställa om efter förlusten för att spela en bronsmatch mot Sverige.