Det är inte alltid som man ha möjligheten att bänka sig framför tv:n för att följa en match under handbolls VM. Om man trots detta vill hålla sig uppdaterad kring allt som sker på planen är radiosändningarna från mästerskapet ett mycket bra alternativ. Vi vägleder dig till hur du kan följa mötena ifrån damernas handbolls VM 2023 i radio.

Var sänds Handbolls VM 2023 i svensk radio?

För den som vill lyssna in på matcher under handbolls VM i realtid är det Sveriges Radio som man ska vända sig till. Det statligt ägda radiobolaget rapporterar från utvalda matcher i sitt välkända sportsegment Radiosporten, där fullt fokus läggs på idrottens värld.

Hur lyssnar jag på Radiosporten?

För att ta del av Radiosportens sändningar behöver du ratta in kanalen P4, där du kan höra programmet. Vilken FM-frekvens som gäller för just din kommun går att hitta på SR.se.

Du kan även lyssna digitalt via deras hemsida eller med hjälp av SR Play-appen som går att ladda ner där appar finns. Här går det även att följa sändningarna från matcherna utan några avbrott för annan rapportering, detta om du väljer att lyssna på den specifika matchens sändning och inte på kanalen generellt.

Radiosportens sändningsschema från damernas handbolls VM 2023

Fredag 1 december
20:30 Sverige–Kina (kommenteras av Susanna Andrén, Annika Wiel Hvannberg och Per Kahl)
Sändningen sker som en del av P4 Sportextra som pågår mellan 19:00-22:15 i kanalen P4, samt digitalt på SR.se och SR Play-appen. Programledare är Emanuel Nashed, Selma Jennervall och Emil Gustavsson.

Söndag 3 december
18.00 Senegal–Sverige (kommenteras av Per Kahl, Annika Wiel Hvannberg och Susanna Andrén)
Sändningen sker som en del av P4 Sportextra som pågår mellan 14:00-20:00 i kanalen P4, samt digitalt på SR.se och SR Play-appen. Programledare är Selma Jennervall, Samuel Sillén, Peter Ahnberg och Sigge Sanner.

Tisdag 5 december
20.30 SverigeKroatien (kommenteras av Susanna Andrén, Annika Wiel Hvannberg och Per Kahl)
Sändningen sker som en del av P4 Sportextra som pågår mellan 19:00-23:00 i kanalen P4, samt digitalt på SR.se och SR Play-appen. Programledare är Linn Nenzén och Selma Jennervall.