Damernas Handbolls VM 2023 har nu nått sin sista dag och under söndagen kommer det avgöras om det blir Norge eller Frankrike som tar hem titeln som världsmästare. Dessutom kommer Danmark och Sverige gå in i kampen om bronset. Här hittar du all information om hur du kan följa spänningen i medaljmatcherna.

Under den sena eftermiddagen spelas bronsmatchen där hemmalaget Danmark hoppas få med sig publikens stöd i mötet med Sverige. Det här är sjunde gången som Danmark spelar om bronset och i deras tidigare bronsmatcher har hälften slutat i medalj. Så sent som förra året spelade laget just denna match och besegrade då Spanien med 35-28.

Sverige får ses som medaljmatcherna största överraskning, så man endast nått såhär långt i mästerskapet en gång tidigare. Att spela om bronser är därmed en mycket stark insats för våra svenska damer. 2017 stod laget i samma position, då med Nederländerna på andra sidan planen. Den kampen slutade i förlust med 21-24 och frågan är om laget har orken kvar efter den tuffa semifinalen mot Frankrike.

Därefter äger den stora finalen rum där mesta laget Norge står på ena sidan planen. Det här är lagets nionde VM-final och lagets tidigare guldkamper har resulterat i fyra guld och fyra silver. Så sent som vid förra världsmästerskapet stod laget i final och kunde då segra, detta mot just Frankrike. Årets final blir alltså en repris på den senaste.

För Frankrike blir det här sjunde gången som man går såhär långt i ett VM. 2003 och 2017 års finaler slutade med guld, medans resterande inneburit ett tufft fall på mållinjen. En ytterligare intressant aspekt på detta är att tre av fyra finalförluster skett mot just Norge.

Utöver medaljmatcherna spelas även de två sista placeringsmatcherna under söndagen. Här gör Tjeckien och Montenegro upp om sjundeplatsen klockan 10:15 och med avkast 13:00 inleds matchen om turneringens femteplats, där Tyskland och Nederländerna ställs mot varandra. Dessa matcher visas inte i linjär tv, men går att se i Viaplay.

Streama medaljmatcherna kostnadsfritt

Har du inte tillgång till TV6 eller ett konto hos Viaplay finns möjligheten att följa matcherna hos de svenska spelbolagen. Band annat Bet365 erbjuder detta och det enda som krävs är att du har minst 1 krona insatt på ditt spelkonto, eller att du lagt ett spel under de senaste 24 timmarna.

Du kan skapa ett konto med hjälp av BankID och är på ett par minuter igång.

Sterama VM hos Bet365

Bronsmatch: Sverige-Danmark

Datum: Söndag 17 december 2023
Avkast: 16:00
Spelplats: Jyske Bank Boxen, Herning, Danmark
Sändningen startar: 15:15
Kanal: TV6
Streaming: Viaplay
Kommentatorer: Anders Bjuhr och Claes Hellgren

Final: Frankrike-Norge

Datum: Söndag 17 december 2023
Avkast: 19:00
Spelplats: Jyske Bank Boxen, Herning, Danmark
Sändningen startar: 17:30
Kanal: TV6
Streaming: Viaplay
Kommentatorer: Anders Bjuhr och Claes Hellgren