Handbolls-VM 2023 är slut för vissa lag. Under onsdagen spelades placeringsmatcherna för President’s Cup-lagen i danska Fredrikshamn. Nedan listar vi resultaten i gruppspelet, placeringsmatcherna samt slutställningarna i turneringen.

Som säkert många förstått så har det pågått handboll för de lägre rankade VM-lagen medan Huvudrundan och slutspelet pågått parallellt. För de åtta nationer som slutade på sistaplats i varsin grupp i det allra första gruppspelet har det blivit förlängning av VM i Fredrikshamn. Detta har gett nationerna chansen att spela jämna och tuffa matcher mot varandra för att sedan fastställa slutplaceringarna i botten av handbolls-VM.

Island och Kongo vann varsin grupp och fick spela om plats 25 i turneringen, en placeringsmatch som Island vann med två bollar. För plats 27-28 tävlade Kina mot Chile där man ändå måste imponeras av de sistnämnda som drog det längsta strået i en jämn match som slutade 25-26 till Chile. Paraguay knep sedan 29:e platsen i turneringen medan Iran vann den absoluta jumbomatchen mot Grönland och slapp hamna sist.