Fyra länder har blivit klara för kvartsfinaler som inleds imorgon tisdag. Vårt grannland Danmark ställs mot Brasilien bland annat, där danskorna får stå som favoriter. Se de två kvartsfinalerna nedan.

Ikväll så avgörs Sveriges framtid i VM, där Tomas Axnér och hans landslag behöver besegra Rumänien för att skaffa sig ett så bra utgångsläge som möjligt inför fortsättningen. Om Sverige vinner sin match så är ännu inget klart dock, då resultatet i mötet mellan Nederländerna och Norge kommer att påverka Sveriges utgångsläge oavsett. Om Sverige tar sig till kvartsfinal så väntar Ryska laget eller Frankrike.

På den andra sidan slutspelsträdet så har saker blivit desto mer klara. Under gårdagen så krossade Danmark ett starkt Tyskland med hela 32-16 och Spanien besegrade Brasilien i en spännande gruppfinal. Det innebär att både Danmark och Spanien går till kvartsfinal helt utan tappad poäng i mästerskapet. Danmark just har sett väldigt starka ut, och får nog börja anses som en av favoriterna till medalj i mästerskapet. Nu ställs Danmark mot Brasilien, som i sin tur också gjort ett starkt VM. Men favoritskapet ligger på Danmark, som hoppas ta sig ett steg närmare final.

Värdnationen Spanien kommer att ställas mot Tyskland. De båda kvartsfinalerna spelas imorgon (tisdag) och sänds i vanlig ordning på Viaplay.

Kvartsfinalerna i VM

14 december:

Danmark – Brasilien, 17:30

Spanien – Tyskland, 20:30