Efter tisdagens gruppspelsmatcher är ytterligare tolv lag klara för huvudrundan, som nu delas in i två nybildade grupper: Grupp 3 och 4. Här är allt du behöver veta om mötena i dessa grupper. 

Redan innan gårdagens möten stod det klart att Tyskland, Serbien och Qatar skulle avancera från grupp E. I grupp F kunde Argentina knipa den sista platsen efter att ha besegrat Nordmakedonien och därmed ta sig vidare tillsammans med Norge och Nederländerna. Dessa sex lag bildar nu grupp 3, där Norge och Tyskland har den stora fördelen att få med sig fyra poäng.

I både grupp G och H var endast ett lag klart för avancemang innan den sista omgången (Egypten och Danmark). Resultaten från kvällen ledde till att Kroatien, Bahrain, Belgien och USA gör dem sällskap i grupp 4. Belgien och USA går in i det hela i ett underläge utan några poäng samtidigt som Egypten och Danmark startar i tabellens topp.

Det är endast de två bästa lagen ifrån gruppen i Huvudrundan som avancerar till kvartsfinal.

Inledande ställningen i grupp 3 och 4

Poängen som är listade är de poäng som lagen har med sig in till rundan. Man får endast med sig de poäng som man tagit mot de länder som också tog sig till Huvudrundan.

Grupp 3

 1. Norge – 4 poäng, +12
 2. Tyskland – 4 poäng, +5
 3. Serbien – 2 poäng, +9
 4. Nederländerna – 2 poäng, +9
 5. Qatar – 0 poäng, -14
 6. Argentina – 0 poäng, -21

Grupp 4

 1. Danmark – 4 poäng, +30
 2. Egypten – 4 poäng, +28
 3. Kroatien – 2 poäng, +9
 4. Bahrain – 2 poäng, -13
 5. Belgien – 0 poäng, -17
 6. USA – 0 poäng, -37

När spelas matcherna i grupp 3 och 4?

Matchdatumen som gäller för gruppen är 19, 21 och 23 januari. I vårat VM-spelschema hittar du samtliga möten. Avkast är satta till 15:30, 18:00 och 20:30.

Var spelas matcherna i grupp 3 och 4?

Lagren i grupp 3 kommer spela sina möten på Spodek Arena i Katowice, samtidigt som grupp 4 utspelar sig på svenska mark på Malmö Arena i just Malmö.

Kan Sverige möta lagen i grupp 3 och 4?

Det är redan nu klart att Sverige vid avancemang till kvartsfinal ställs mot ett lag från grupp 4. Först i en eventuell semifinal kan det svenska landslagets väg korsas med nationer ifrån grupp 3.