Det inledande gruppspelet i herrarnas U21-VM är avklarat och som väntat blev det för svensk del avancemang till huvudrundan efter att ha vunnit samtliga tre gruppspelsmatcher mot Bahrain, Grönland och Slovenien.

I de flesta grupperna blev det förväntade resultat. Betydligt mer tätt och dramatiskt lär det bli i huvudrundan, där några av grupperna ser jämna ut. Sverige har fått två mycket framgångsrika motståndare i form av Ungern och Danmark, som båda förväntas tampas om medaljerna i mästerskapet.

I huvudrundan spelar man endast två matcher, då de två lag som gått vidare från varje grupp i det inledande gruppspelet placerats i samma huvudrundan-grupp och inte spelar mot varandra. Sverige tar med sig de två poäng man ordnade genom segern Bahrain, men behöver alltså möta både Danmark och Ungern som däremot slipper spela mot varandra.

Sveriges resultat i gruppspelet:

Sverige – Bahrain 35-17
Grönland – Sverige 12-50
Sverige – Slovenien 38-25

Huvudrundans grupper

Grupp 1
Tyskland
Kroatien
Frankrike
Tunisien

Tyskland och Kroatien har med sig två poäng från gruppspelet.

Grupp 2
Portugal
Färöarna
Spanien
Brasilien

Portugal och Färöarna har två poäng med sig från gruppspelet.

Grupp 3
Sverige
Ungern
Danmark
Bahrain

Sverige och Ungern har två poäng med sig från gruppspelet.

Grupp 4
Egypten
Island
Serbien
Grekland

Egypten och Island har två poäng med sig från gruppspelet.

Samtliga matcher spelas 25-26 juni. De två bästa lagen i grupperna avancerar till kvartsfinal medan de två sämsta lagen går vidare till att kämpa om placeringarna 9-16.