Sverige och sju andra nationer ska spela kvartsfinal i VM 2023. Kvartsfinalerna spelas i Trondheim och Herning där Sverige möter Tyskland i danska Herning. Se spelschemat för kvartsfinalerna i dam-VM nedan.

Det blev gruppseger för Sverige efter sex raka segrar i Göteborg och Scandinavium. Nu går flytten till Danmark och Herning där Sverige stannar under veckan då slutspelet med kvartsfinaler, semifinaler och medaljmatcher spelas i Jyske Bank Box (kallad Boxen) men också placeringsmatcherna. Sverige har därmed säkrat tre matcher till i VM i och med avancemanget. Sverige inleder slutspelet mot Tyskland, ett motstånd man mötte på svensk mark i två VM-genrep inför mästerskapet, två möten som slutade i en vinst och en förlust. Matchen spelas onsdagen den 13 december klockan 17:30.

I Herning spelar också hemmanationen Danmark mot Sveriges huvudrunda-motståndare Montenegro med avkast 20:30 på onsdag. De första kvartsfinalerna spelas dock redan på tisdagen den 12 december när Frankrike och Tjeckien drabbar samman i norska Trondheim innan Norge spelar sin sista match på norsk mark, då mot obesegrade Nederländerna.

Alla kvartsfinaler sänds i TV6 och på Viaplay.

Kvartsfinaler VM 2023 handboll

12 december (Trondheim)

Frankrike – Tjeckien
17:30

Nederländerna – Norge
20:30

13 december (Herning)

Sverige – Tyskland
17:30

Danmark – Montenegro
20:30