Plats 5-8 i VM ska avgöras på söndag. Nu står det klart vilka lag som möter varandra i de avslutande placeringsmatcherna. Norge och Tyskland spelar om femteplatsen i VM.

Medan fyra lag har häng på medalj så återstår de fyra länder som förlorade sina respektive kvartsfinaler i turneringen. Tyskland, Norge, Egypten och Ungern ska spela om placering 5-8 i VM. Placeringsmatcher som kan bli viktiga för framtida OS-kval och så vidare.

Fredagen bjöd på två inledande placeringsmatcher i VM där vinnarna spelar om femtepris på söndag och förlorarna i respektive match spelar om sjundepris samma dag. Tyskland och Egypten var först ut på Tele2 Arena, en match som blev lång. Efter förlängningsspel kunde matchen avgöras där Tyskland slutligen drog det längsta strået, detta efter att Egypten tog upp ett stort underläge i andra halvlek.

Den andra placeringsmatchen stod Norge och Ungern för med avkast 18:00. Vinnarna skulle alltså få möta Tyskland i kampen om femteplatsen på söndag och förlorarna mot Egypten i sjundeprismatch. Där var det inget snack om vilket lag som var bäst. Norge vann relativt komfortabelt med 33-25 och knep den andra platsen till femteprismatchen.

Placeringsmatch 7-8

Egypten – Ungern
15:30

Placeringsmatch 5-6

Tyskland – Norge
13:00