De fyra semifinallagen i dam-VM är klara. Efter onsdagens matcher är Sverige och Danmark klara för VM-semifinal där Frankrike respektive Norge väntar. Se matchtiderna nedan.

Det blev fyra rafflande kvartsfinaler i handbolls-VM 2023 i Danmark, Sverige och Norge. De tre värdnationerna har alla tagit sig till semifinal efter respektive kvartsfinalsegrar. Norge blev först av värdarna att ta sig till semi efter seger mot Nederländerna under tisdagen, efter att Frankrike redan besegrat Tjeckien samma dag. Under onsdagen gick sedan Sverige ut och spelade ut Tyskland i första halvlek och vann till slut komfortabelt för att säkra en svensk semifinalplats. Danmark och Montenegro var sist ut under onsdagskvällen där danskorna, som anordnar semifinalerna och medaljmatcherna hemma i Herning, använde publiken till att besegra Montenegro.

Därmed har vi två klara semifinaler i VM där Sverige och Frankrike drabbar samman och där Norge och Danmark möts i den andra semifinalen. Spelschemat är som följer att Danmark och Norge möts först 17:30 innan Sverige och Frankrike möts 21:00. Båda matcherna sänds i TV6 och Viaplay.

Resultaten i kvartsfinalerna

Frankrike – Tjeckien
33-22

Norge – Nederländerna
30-23

Sverige – Tyskland
27-20

Danmark – Montenegro
26-24

Semifinaler damernas handbolls-VM 2023

Fredagen 15 december

Danmark – Norge
17:30

Sverige – Frankrike
21:00