Idag spelas det sista matcherna i grupp 3-4 och imorgon för grupp 1-2. Det är nu det avgörs vilka lag som tar sig kvartsfinal och vilka som missa slutspel.

I grupp 3 och 4 är det redan klart vilka lag som tar sig till semifinal, det som ska avgöras är vem som vinner och vem som kommer tvåa. I grupp 3 gör Danmark och Tyskland upp där Danmark får ses som den större favoriten. I grupp 4 står kampen mellan Spanien och Brasilien och där får Spanien anses vara det hetare kortet.

Det är de ovan nämnda lagen som kommer att mötas i kvartsfinaler.

I grupp 1 är det Frankrike och Ryska federationen (RHF) som knipit platserna i slutspelet där ett oavgjort resultat ger 1:a platsen till Frankrike. Det är också någon av dessa lag som Sverige skulle möta i en kvartsfinal.

Såhär kan Sverige ta sig till slutspel

Sverige måste vinna sin match mot Rumänien för att kunna spela kvartsfinal. Det räcker ej med oavgjort ifall Norge vinner, men ifall Nederländerna vinner med minst 3 mål. Vid vinst så landar Sverige på 8 poäng. Norge och Nederländerna spelar i sista matchen och där behövs det antingen att endera lagen vinner eller att det blir som mest 30-30 vid oavgjort för att Sverige ska ta sig vidare som 2:a i gruppen. Det ultimata resultatet är 29-29 eller lägre, vid detta läge som skulle Sverige vinna gruppen och få möta 2:an i grupp 1.

Imorgon kl. 18.00 spelar Sverige mot Rumänien och vid kl. 20.30 möts Norge-Nederländerna och då får vi det definitiva svaret.