Efter tio mästerskap och 136 A-landskamper väljer Sabina Jacobsen att avsluta sin landslagskarriär. Beslutet har hon fattat på grund av att hon anser att hennes kropp inte kommer hålla för ytterligare en satsning mot ett mästerskap vilket blir OS 2021.– Det har varit ett svårt beslut att fatta även om jag insett att det är det enda rätta med tanke på min kropp, säger den tidigare lagkaptenen. 

Sabina Jacobsen har varit skadedrabbad de senaste säsongerna och missade både VM i Japan 2019 och EM som spelades i vintras efter en knäoperation.

Senast Sabina Jacobsen spelade en landskamp var när VM-platsen säkrades i juni 2019, hon var även med i truppen under EM-kvalet i september samma år men tvingades då kliva av på uppvärmningen efter skadekänning.

– Jag är tillbaka nu, men vet också hur snabbt det går att trilla ner igen om man inte använder huvudet. Jag hade OS förra året som mitt stora slutmål i landslaget och har kämpat under hösten, men tvingats förlika mig med att jag tyvärr inte kan spela i både klubb- och landslag på grund av min kropp. OS är inte som ett vanligt mästerskap, utan det krävs oerhört mycket träning och i det här läget skulle det förstöra mer än hjälpa, säger Sabina Jacobsen i ett pressmeddelande på handbollslandslagets hemsida.

Sabina Jacobsen har under sin landslagskarriär varit med och tagit silvermedalj på EM 2010, hon var även med och vann brons i EM 2014.

Jabosen har totalt spelat tio mästerskap i landslagströjan där det blivit ett OS, fyra VM och fem EM. Jacobsen blev även utsedd till årets spelare i svensk handboll 2013.

Men nu sätter alltså kroppen stopp för fortsatt spel för Sabina Jacobsen och den förra lagkaptenen stannar därmed på 136 A-landskamper.