Sverige besegrade Brasilien med sex bollar i Uppsala. Matchen slutade 31-25 till Blågult efter en fin andra halvlek.

Under torsdagskvällen ställdes Sverige mot Brasilien i IFU Arena, inför drygt 2000 åskådare. Trycket på läktaren och ett stabilt Sverige ledde laget till seger. Efter den första halvleken ledde Sverige med en boll men i den andra halvleken kom explosionen. Sverige startade den andra halvleken väldigt bra och gick ifrån till en femmålsledning.

Sedan väntade en bra svensk halvlek förutom möjligtvis de sista tio minuterna. När matchen i mångt och mycket var över och Sverige till och med ledde med över åtta bollar stundtals så kom några brasilianska reduceringar. Men Sverige kunde stå som segrare till slut.

Matchen slutade 31-25 efter ett bra spel på niometerslinjen från Sverige. Nina Dano (som dessutom utsågs till matchens lirare) stod för en fin insats tillsammans med Jenny Carlson och Jamina Roberts. Även vänstersexan Elin Hansson imponerade, med ett nästintill hundraprocentigt skytte. Målvaktstrion Evelina Eriksson, Jessica Ryde och Johanna Bundsen delade på speltiden och imponerade alla tre.

Nu väntar en dags vila innan det på lördag 1 oktober väntar match mot Brasilien igen. Denna gång i Stiga Sports Arena i Eskilstuna klockan 16:00. Matchen sänds dessutom på SVT.