Sveriges herrlandslag besegrade Polen i en träningslandskamp på bortaplan. Slutsiffrorna skrevs till 24-27 till svensk fördel efter 60 minuter.

Under torsdagskvällen så spelades en träningslandskamp mellan Polen och Sverige i polska Plock. Länderna kommer att arrangera VM 2023 tillsammans och har sedan tidigare mötts i dubbla landskamper på svensk mark men spelade nu alltså i Polen.

Europamästaren Sverige var naturligtvis favoriter i mötet trots några tuffa spelartapp inför. Andreas Palicka var inte uttagen i den ursprungliga truppen och mittsexorna Max Darj och Fredric Pettersson har fått lämna återbud.

Den första halvleken vanns av Polen med 12-11. Polackerna gjorde en bra första halvlek där målvakten Adam Morawski var en vägg mot de svenska skotten. Fördel Polen efter 30 minuter alltså.

I den andra halvleken så fortsatte Polen på sin ledande stig, något som fick Sverige att ta time-out. Efter det korta snacket så vände allt för Sverige. Ett bättre försvarsspel och en storspelande Fabian Norsten (debutant) i det svenska målet bäddade för många svenska kontringar, något som vände matchen.

Efter en bra sista period i andra halvlek så kunde Sverige till slut vinna med 27-24. Matchens bästa spelare blev Hampus Wanne som blev bästa svenska målskytt med sina nio mål.

Svenska målskyttar:

Hampus Wanne 9, Niclas Ekberg 6, Jim Gottfridsson 3, Karl Wallinius 3, Daniel Pettersson, Felix Möller, Felix Claar, Lukas Sandell, Albin Lagergren, Jonathan Carlsbogård.