Sveriges damlandslag kommer att gå in till VM med två raka segrar i ryggen. Montenegro besegrades ännu en gång under söndagen efter slutsiffrorna 31-26 till Sverige i Skövde.

Under söndagskvällen så spelade det svenska damlandslaget sin sista match innan flyget går till Spanien och VM på onsdag. Montenegro väntade ännu en gång på svensk mark, efter att Sverige vann träningslandskampen i fredags i Trollhättan. Då blev slutresultatet 38-24 till Sverige, men söndagens match i Skövde skulle bli aningen jämnare.

Den första halvleken var väldigt jämn, där Sverige inte alls var nöjda med deras spel ute på banan. Men en storspelande Jessica Ryde i målet samt en stekhet Elin Hansson gav Sverige en tremålsledning i halvtidspaus. I den andra halvleken så tog Sverige kommandot ordentligt och skapade sig en flermålsledning, vilket man höll ända in i kaklet.

Matchen i Arena Skövde slutade 31-26 till slut framför den svenska publiken. Sverige flyger alltså till Spanien på onsdag, och har med sig två fina segrar i ryggen inför mästerskapet. VM-premiären spelas för svensk del den 3 december, mot Uzbekistan.

Sverige-Montenegro 31-26 (14-11)

Sveriges målskyttar: Elin Hansson 8, Carin Strömberg 5, Linn Blohm 4, Emma Lindqvist 4, Nina Dano 3, Melissa Petrén 3, Jenny Carlson 2, Anna Lagerquist, Evelina Källhage