Sverige spelade sitt första av två genrep mot Serbien på svensk mark inför det kommande VM-slutspelet. Blågult vann till slut med 35-34 efter en målrik tillställning.

Under fredagseftermiddagen spelade Sverige mot Serbien för att ladda upp inför hemma-VM som startar den 12 januari för svensk del. Matchen spelades i Lund inför fullsatta läktare (3000 åskådare).

Det svenska laget roterade, som man brukar, på två olika sjuor i uppställningen. Under den första halvleken var Sverige inte alls på plats, inte minst i försvarsspelet och gick till halvtidsvila med underläge 17-19.

I den andra halvleken dröjde det 18 minuter innan Sverige tog ledningen för första gången i matchen, och efter det släppte inte Sverige matchen. Sverige vann till slut med 35-34 efter en helt okej insats mot Serbien. Plus till Tobias Thulin som gjorde en bra andra halvlek i målet. Felix Claar stod ut på mittniopositionen och vänstersexorna Hampus Wanne och Lucas Pellas var målrika.

Sverige kommer att möta Serbien igen på måndag i Halmstad. Måndagsmatchen blir genrepet inför VM som Blågult spelar i Göteborg med start 12 januari. Genrepet mot Serbien sänds i SVT2 och på SVT Play med avkast 18:10.

Sveriges målskyttar

Hampus Wanne 7, Lucas Pellas 7, Daniel Pettersson 4, Jim Gottfridsson 3, Max Darj 3, Lukas Sandell 3, Felix Claar 2, Albin Lagergren 2, Eric Johansson 2, Niclas Ekberg, Oscar Bergendahl.